Ottaa taas hieman päähän. Olin selailemassa kirja-arvosteluja, kun törmäsin tähän. Lainaan suoraan Annelia: "...Ja kun ottaa sielä huomioon, että me ollaan viimeinen suku- polvi joka TODELLA on tehnyt töitä. Voisit kunnioittaa edes vanhempiasi."

Sanat on tarkoitettu Osku Pajamäelle, mutta nuorena ihmisenä minun on pakko kysyä: Anteeksi kuinka? Anneli kuuluu näköjään valitettavan suureen ryhmään 60+ ihmisiä, jotka kuvittelevat, että he ovat kaikessa parempia ja viisaampia kuin heidän jälkeensä varttuneet sukupolvet. Eniten tuossa ärsyttää väite siitä, etteivät nykypäivän työläiset tee oikeasti töitä. Onko eläkeläisillä se kuva, että työelämä on nykyisin pelkkää kahvilla istuskelua sillä välin, kun teknistynyt yhteiskunta hoitaa itse itsensä? Toimistoissa tietokoneet raksuttavat itsekseen ja printtaavat valmiin analyysin pomolle vietäväksi. Bussit hurisevat itsekseen kuskin nauttiessa radiosta soivasta musiikista ja kaupanhyllyt täyttyvät yön aikana ilman työpanosta.

En vain jaksa sitä, että vanhemmat ihmiset tuntuvat haluavan korostaa omaa työpanostaan lyömällä nykyistä nuorisoa lyttyyn. Miksei kumpikin voi vain arvostaa toisen tekemää työtä? Toisilla urakka on takana ja toisilla edessä, mutta kumpikin joutuu ennen kuolemaansa tekemään jotain leipänsä eteen. Työtavat ovat muuttuneet, mutta edelleen työläiset tekevät keskimäärin 5*8h viikossa töitä. En halua kuulla selityksiä siitä kuinka nykyisin työntekoa on erialoilla helpotettu uudella tekniikalla tai työmenetelmillä. Se on totta, mutta se on vain puolet totuudesta. Työn nopeutuessa tehokkuus kasvaa sen sijaan, että työpäivä lyhenisi. Minusta on suorastaan loukkaus nykypäivän työläisille, että (ansaitusti) perseellään istuvat eläkeläiset tulevat sanomaan, että me emme tee oikeasti töitä.