Piti lukea eilen illalla loppuun tuo Philip K. Dickin Palmer Eldritch - kolmesti merkitty mies, vaikka sen lukeminen menikin hieman tämän päivän puolelle. Voin rehellisesti sanoa, että tuo oli tähän asti lukemistani Dickin kirjoista (On aika sijoiltaan, Simulantit ja Ruukunkorjaaja) selvästi paras, vaikka loppu menikin lähes mielipuoliseksi. Toisaalta mitä muuta voi odottaa kirjailijalta, joka selitti myöhemmin näkevänsä mm. lyhyitä vilauksia niin Jeesuksesta kuin antiikin Roomastakin.

Kirjailija oli kieltämättä hieman tärähtänyt, mutta ehkä juuri tämä auttoi häntä saamaan niin monia hyviä ideoita, joita käytti hyväkseen kirjoissaan. Palmer Edlritch - kolmesti merkitty mies kirjassa ihmiset jauhavat maan siirtokunnissa ensin Karkk-1:a ja myöhemmin Purkk-A:a päästäkseen pois ankeasta todellisuudesta takaisin Maahan. Tästähän syntyy lopulta oikein herttainen sotku, johon pistetään vielä mausteeksi kahden liikemiehen taistelu huumeherruudesta.

Seuraavaksi taidan lukea Ilonalta lainaamaani Tokio ei välitä meistä enää. Oikeastaan minusta on mielenkiintoista päästä muodostamaan oma mielipiteeni kirjasta, jota olen kuullut sanottavan niin tekotaiteelliseksi paskaksi kuin kerrassaan loistavaksi.