Irc-gallerian yhteydessä on Canon-kilpailu, johon lähetettyjä kuvia olen selaillut jonkin verran. Rehellisesti sanottuna ei voi kuin ihmetellä kuvista pursuavaa itseriittoisuutta. Valehtelematta vähintään joka toinen kuva on siitä mamin tai papan pikku kullanmurusta. Oli kyseessä sitten karvainen tai rääkyvä sellainen. Suurinosa näistä kuvista on vielä niin huonosti otettuja kuin vain voi. Kuva on usein enemmän tai vähemmän tärähtänyt, asettelu on surkea ja taustalla on usein aivan liikaa krääsää/tapahtumia.

Toisena huomattavana kategoriana ovat taiteellisen silmänsä kadottaneiden tekotaiteelliset viritelmät, jotka nämäkin ovat turhan usein tärähtäneitä tai muuten epäonnistuneita. "Hei, mä kekkasin niinku parhaan idean. Mä kuvaan tän tiskiharjan niinku valuvan vesihanan alla ja se on niinku nii makee, et niinku varmasti voittaa!"

Kolmas kategoria ovat maisemakuvat. Jokainen on varmasti nähnyt liudan vihreitä koivuja ja kauniita auringonlaskuja. Nämä kuvat ovat usein ihan kauniita, mutta helvetin tylsiä. Ei pelkkä erikoinen pilvirykelmä tee kuvasta erinomaista.

Rehellisyyden nimissä sanottakoon, etten itsekään osaa valokuvata, mutta uskoisin sentään erottavani onnistuneen valokuvan surkeasta. Eniten minua surettaa tuossa kilpailun se, että joukossa on myös pari erinomaista ideaa, jotka olivat epäonnistuneet syystä tai toisesta. Onneksi massasta löytyy myös joitakin oikeasti hyviä ja mielenkiintoisia kuvia.